HUKUKSUZ POYRAZ, GAZETECİYİ ENGELLEMEKTEN CEZA YEDİ

HUKUKSUZ POYRAZ, GAZETECİYİ ENGELLEMEKTEN CEZA YEDİ yeniyolgazetesi.com

Tarım Kredi’nin “hukuksuz” Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, haber yapmasını engellemekten dolayı Millî Gazete Ankara Haber Müdürü Sadettin İnan’a manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.


Herkesin sustuğu ve görmediği bir dönemde çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri’nde 2018-2022 yıllarında işlenen büyük yolsuzlukları birer birer ortaya çıkaran Millî Gazete’nin haklılığı duruşmalı yapılan bir mahkeme kararı ile bir kez daha tescillenmiş oldu. Kirli ve gizemli ilişkileri ile paravan şirket yolsuzluklarının mahkemeler tarafından tescilleneceği için Millî Gazete’nin belgeli haberlerine karşı hiçbir şekilde ceza ve tazminat davası açamayan Fahrettin Poyraz, “Organize bir şekilde mahkeme ve savcılıklar üzerinden taciz etmek, gazetecilik mesleğine haksız saldırıda bulunarak, kamuoyunun haber alma özgürlüğünün engellendiği” iddiasıyla Millî Gazete Ankara Haber Müdürü Sadettin İnan’ın kendisine yönelik açtığı manevi tazminat davasını da kaybetti.

Millî Gazete Ankara Haber Müdürü Sadettin İnan’ın, Tarım Kredi Kooperatifleri ve dönemin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’a aleyhinde Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2021 yılında açtığı manevi tazminat davası 10 Ocak’ta sonuçlanarak, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Fahrettin Poyraz, 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Millî Gazete Ankara Haber Müdürü Sadettin İnan, Tarım Kredi Kooperatifleri ve dönemin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz hakkında; “Organize bir şekilde yapılan suç duyuruları ve erişim engeli kararları ile gazetecilik mesleğini engellemek, mahkeme ve savcılıklar üzerinden taciz etmek, adli mercileri bilerek ve kasıtlı bir şekilde yanıltmak, gazetecinin güvenirliliğini kasıtlı bir şekilde zedelemek ve kamuoyunun haber alma özgürlüğünü maksatlı bir şekilde engellemek” gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminat davası açmıştı.

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi hakiminin, davacı Sadettin İnan’ın iddialarını haklı bularak tazminat davasına hükmetmesi, Fahrettin Poyraz’ın Millî Gazete’ye karşı kötü niyetli organizasyonunu da hukuken belgelemiş oldu. Mahkeme hakiminin, ilk kez böyle bir karar verdiğini belirterek, davacının gazetecilik mesleğine organize bir şekilde açık bir saldırı yapıldığının, taciz edilerek baskı altına alınarak, kamuoyunun haber alma özgürlüğünün maksatlı bir şekilde engellenmeye çalışıldığının dosyadaki evraklardan anlaşıldığına hükmetmesi dikkat çekti.

Fahrettin Poyraz’ın açılan manevi tazminat davasını kaybetmesi, Devlet Denetleme Kurulu’nun tarihinde ilk kez Poyraz döneminde Tarım Kredi Kooperatifleri’nde yaptığı denetimi ve tespit edilen büyük yolsuzlukları bir kez daha gündeme getirirken, Devlet Denetleme Kurulu’nun tespit edilen bu büyük yolsuzluklara rağmen Poyraz hakkında yargılama sürecini başlatmaması manidar bulunuyor.

Haber:S.Sinan ALKAYIŞ