KILINÇ MİLLETVEKİLİ, TAYYİP DURMUŞ BELEDİYE BAŞKANI

KILINÇ MİLLETVEKİLİ, TAYYİP DURMUŞ BELEDİYE BAŞKANI yeniyolgazetesi.com

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın milletvekili aday adaylığı sonrası başkanlık koltuğu için Belediye Meclis üyesi Tayyip Durmuş’un destekleri arkasına alarak koltuğa yakın olduğu ortaya atıldı.


Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın milletvekili adayı olacağını gün geçtikçe netleşirken yerine kimin geleceği konusunda ortaya çeşitli senaryolar atılırken bir isim büyük bir desteği almayı başardı.

Seçimlerin Haziran ayında olması planlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada seçimi erken tarihte yapabileceklerini bunun için çalıştıklarını açıklamıştı. Süreci bir nebze olsun hızlandıracak bu açıklama sonrası milletvekili aday adaylarının da karar alma sürecini hızlandırmış oldu. Beklenenden yaklaşık bir ay önce yapılması öngörülen seçimde Adıyaman’da da aday adayları gün yüzüne çıkmaya başlarken, belediye başkanlığı görevi öncesinde de milletvekilliği aday adaylığı açıklayan Süleyman Kılınç, 2023 seçimlerinde de aday adaylığı için başvuracak.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kıılnç’ın milletvekili adaylığı sonrası yerine geçecek isim olarak Adıyaman Belediyesi Meclis üyesi Tayyip Durmuş, öne çıkıyor. Hem parti teşkilatı hem de belediye meclis üyelerinin tam destek verdiği Tayyip Durmuş, görev verilmesi halinde başkanlık koltuğuna oturacak. Seçimlerin önümüzdeki 6 ay içerisinde yapılmış olacak. Bu süreç içerisinde 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar Adıyaman Belediyesi’nin başkanlık koltuğunda oturması yönünde destekler alan ve üstesinden gelebileceği düşünülen Tayyip Durmuş’un milletvekilliğinin netleşmesi ile açıklanacağı da öne sürüldü.Haber:S.Sinan ALKAYIŞ