THY, deprem bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşlarını 1 Mart'a kadar uzattı

THY, deprem bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşlarını 1 Mart'a kadar uzattı yeniyolgazetesi.com

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından, Türk Hava Yolları bölgeden gerçekleştirilen tahliye uçuşlarının 1 Mart’ta kadar ücretsiz olarak devam edeceğini açıkladı.


Türk Hava Yolları 11 ili etkileyen tahliye uçuşlarının 1 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak devam edeceğini açıkladı.

"HAVAALANINA REZERVASYON YAPARAK GELİNMESİ GEREKİR"

THY'den sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda şöyle denildi: " AdanaDiyarbakırElazığGaziantepHatayKahramanmaraşMalatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir."

265 BİN KİŞİ TAŞINDI

Depremin ilk gününden bu yana bölgeye yaptığı uçuşlarla arama-kurtarma ekiplerini taşıyan THY, düzenlediği tahliye uçuşlarıyla 265 bin 754 vatandaşı taşıdı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" paylaşımında bulundu. Haber Merkezi