VATANDAŞLAR DEPOZİTOYU VERİYOR HİZMETİ ALAMIYOR: AKMERCAN DOĞALGAZ İLE BOĞUŞUYORUZ

VATANDAŞLAR DEPOZİTOYU VERİYOR HİZMETİ ALAMIYOR: AKMERCAN DOĞALGAZ İLE BOĞUŞUYORUZ yeniyolgazetesi.com

Adıyaman’ın doğalgaz dağıtım firması olan AKMERCAN parayı peşin alırken hizmeti aylar sonra veriyor. Vatandaşlar yaşanan gecikmenin en azından kış aylarında çözülmesini istediklerini dile getirdi.


Adıyaman’da kış aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılamak adına başvurduğu ilk yol olan doğalgazın sorunları bitmiyor.

Adıyaman’da doğalgaz dağıtımı alanında yetkili şirket olan AKMERCAN vatandaşları mağdur ediyor. Başvuru sırasında zaten soğuk kış aylarında yaşanacak herhangi bir hastalığın önüne geçmek adına hızlı bir ger dönüş bekleyen vatandaşlar karşılaştıkları zorluklar nedeniyle şikayetçi. Özellikle başvuru öncesinde peşin alınan depozito ücretine rağmen doğalgaz kurulumu 20 günden önce yapılmıyor.

Kış aylarının kendini gösterdiği bu zamanlarda yaşananlardan şikayetçi olduklarını belirten vatandaşlar özellikle alınan peşin depozitoya rağmen bir turlu kurulmayan doğalgazın kendilerini oyalamaktan başka bir görevi olmadığını dile getiriyor.

Vatandaşlar hizmet bedelini ödemiş olmalarına rağmen ve kış aylarında yaşanacak hastalıklarında göz önüne alınarak bir an önce bağlanması gereken doğalgazın asıl ödemeden sonra adeta bir çileye döndüğünü vurgularken AKMERCAN şirketinin özellikle kış aylarında vatandaşları mağdur etmekten kaçınması çağrıda bulundu.

-Bunca İnsanın Bu Kadar Mağdur Edilmesi Tarifsiz

Yaşanan sıkıntıları dile getiren vatandaşlar açıklamasında doğalgaz şirketi ile boğuştuklarını belirterek; “AKMERCAN Adıyaman, Kahta Doğalgaz ile boğuşuyoruz. 3 ay yasal sürecimizi doldurduk üzerine 2 ay daha bindi ne gelen var ne arayan ne de soran. Ev ve tadilat işlerine başladık biz her şeyi bitirdik ama doğalgaz hala gelmedi. Arasan da kayıt yapıp gönderiliyor başka bir iş yaptıkları da yok. Gerekli kişilerin ve mercilerin bana ulaşmasını talep ediyorum.” dedi.

Başka bir vatandaş ise yaşadığı olayı şu kelimeler ile ifade etti; “Adıyaman AKMERCAN doğalgaz kutu bırakma işlemleri çok uzun sürüyor 3 ay süre veriliyor. Ağır bir çalışma programı söz konusu, bunca insanın bu kadar mağdur edilmesi tarifsiz. Bir çözüm bulunması gerekiyor. Verilen 3 ay sürenin de vakti geçtikten sonra el atılması garip bir olay. Madem bu kadar yoğun bir çalışma söz konusu o halde bir çözüm arayışında bulunulması kaçınılmaz bir durum. Bu vatandaşlar bu kadar mağdur olmayı hak etmiyor.”Haber:Sezai YARGUCI