KREDİ GARANTİ FONU DEPREM BÖLGESİNİ İNCELEDİ

KREDİ GARANTİ FONU DEPREM BÖLGESİNİ İNCELEDİ yeniyolgazetesi.com

Kredi Garanti Fonu (KGF) heyeti, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerini ziyaret ederek bölgedeki ticaret ve sanayi odası temsilcileri, belediye başkanları ve yerel temsilciliklerle bir araya geldi, deprem bölgesindeki işletmelere finansman imkanı sunmak için sağlanan destek paketleri hakkında bilgi verdi.


Söz konusu üç ilde yaraların sarılmasıyla ve sağlanan finansman desteğiyle ilgili görüşmeler yapan heyet, depremden etkilenen fabrika ve sanayi kuruluşlarına da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
KGF Genel Müdürü Erdal Erdem, deprem bölgelerinde görüşmelere 2023 yılı boyunca devam edeceklerini belirterek, "Ülkemizin kalkınmasının devamına ve beraberinde de deprem bölgesindeki işletmelerin yeniden üretime başlamasına destek olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığının koordinasyonu ve desteğiyle, depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik "6 Şubat Depremleri İşletme Giderleri Destek Paketi" ile "Yatırım Destek Paketi"ni ivedilikle devreye aldıklarına dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti: "Deprem bölgelerinde görüşmelerimize 2023 yılı boyunca devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınmasının devamına ve beraberinde de deprem bölgesindeki işletmelerin yeniden üretime başlamasına destek olmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle bir kez daha kayıplarımızı saygıyla yad ediyor, ülkemizi derin yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum."