KOSGEB’DEN SANAYİCİLERE YAŞAM ALANI DESTEĞİ

KOSGEB’DEN SANAYİCİLERE YAŞAM ALANI DESTEĞİ yeniyolgazetesi.com

300 bin liraya kadar konteyner desteği sağlanacak.


SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK:

KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir destek başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki sanayici ve esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.

YETİŞMİŞ İŞ GÜCÜ

KOSGEB’in özellikle deprem bölgesindeki yetişmiş iş gücünün farklı şehirlere göç etmemesi amacıyla İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında başlattığı Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşayan depremlerden etkilenen il ve ilçelerde geçerli olacak.

OSB VEYA KSS YÖNETİMLERİNDEN İZİN

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Sitesi (KSS) yönetiminden gerekli izinleri almak şartıyla bu bölgelerde faaliyet gösteren işletmelerin en az 3 çarpı 7 metre ebatlarında çelik iskelet üzerine kurulu boş konteyner alımına destek verilecek.

10 KONTEYNERE KADAR DESTEK

Sanayicilere ilan edilen Olağanüstü Hal döneminde alınmış olmak kaydıyla en fazla 10 konteyner için destek ödemesi yapılacak. İkinci el konteyner alımları desteklenmeyecek. KOSGEB desteği kapsamında alınan konteynerler bir yıl süresince satılamayacak veya devredilemeyecek. OSB veya KSS yönetimlerinin uygun görmesi halinde konteynerler yer değiştirebilecek.

DAHA SONRA DA BAŞVURABİLECEKLER

Sanayiciler, satın aldıkları her bir konteynere 30 bin lira geri ödemesiz destek alacak. 10 konteynerde üst limit 300 bin liraya çıkacak. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği için mal veya hizmet alımına ilişkin gerçekleşme ve fatura tarihlerinin program süresi içinde olması şartı aranmayacak. Deprem sonrası konteyner alımı yapanlar, desteğe daha sonra başvursa da destekten yararlanabilecek. Haber Merkezi