CHP MİLLETVEKİLİ TUTDERE: HADSİZLİK YAPMA RESUL KURT!

CHP MİLLETVEKİLİ TUTDERE: HADSİZLİK YAPMA RESUL KURT! yeniyolgazetesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekili Resul Kurt’un bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek; “Hadsizlik yapma Resul Kurt!” dedi.


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’dan yapılan seçimlerde milletvekili seçilen AKP Milletvekili Resul Kurt’un açıklaması sonrası açıklama yaptı.

Yapılan açıklamanın Türkiye’de yüzde 45 oy alan bir siyasi partiye terörist ibaresinin kullanılmasının en hafif tabiri ile cahillik olduğunu dile getiren CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada kullandığı ‘Kılıçdaroğlu’na oy vermek bu ülkeye ihanettir.’ Diyerek haddini aştığını ayrıca Kılıçdaroğlu’na oy vermiş milyonlarca insana saygısızlık yaptığını söyledi.

Milletvekili Tutdere, özellikle deprem bölgesinde çıkan bir milletvekilinin bu tür açıklamalar ile Adıyaman halkına hizmet konusunda da aynı bakış açısı ile hareket edileceğini gösterdiğini kendi partisine oy vermeyen seçmeni yok sayıp terörist olarak göstermesinin yaşanılan acıları daha da derinleştirerek toplumu ayrıştırma yoluna gittiğini aktardı.

CHP Milletvekili Tutdere yapılan açıklamanın toplumsal bakış açısının kör olduğu ve kendisine oy vermeyen milyonlarca insana hakaret olduğunu kaydederek; “Yalakalık yapmak için milyonlarca insanın siyasi tercihini vatan hainliği olarak nitelendirmek en hafif deyimiyle cahilliktir, hadsizliktir. Hadsizlik yapma Resul Kurt!” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Tutdere gerek yerel gerekse de ulusal anlamda Türkiye’li milyonlarca vatandaş itham edildiğini, cahillik, bir anlık öfke patlaması ve bilinçaltı kirliliğinin göstergesi olduğunu bir an önce özür dilenmesi gerektiğini söyledi. Haber Merkezi