Erdem Koleji’den Uluslararası SASMO başarısı

Erdem Koleji’den Uluslararası SASMO başarısı yeniyolgazetesi.com
IHA

Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatlarından biri olan Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik Olimpiyat sınavında Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi ise bronz madalya alarak uluslararası başarıya imza attı.


Geleceğin dehaları olarak gösterilen öğrencilerin katıldığı Uluslararası Singapur ve Asya okulları Matematik Olimpiyatı (SASMO) sınavı sonuçları açıklandı. Her yıl büyük akademik başarılar elde eden Gaziantep Özel Erdem Koleji yine bir gurur daha yaşadı. 42 ülkeden 102 bin öğrencinin katıldığı sınavda çeşitli kategorilerde Özel Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi bronz madalya alarak uluslararası bir başarıya imza attı.

 

 

 

“Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor”

 

Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası prestijli bir yarışmada önemli dereceler elde etmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Uluslararası SASMO Matematik Olimpiyatı’nda, farklı düzeylerde toplamda 4 altın, 7 gümüş, 15 bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdılar. Öğrencilerin matematiği farklı açıdan görmelerini, konuya olan ilgilerinin artmasını ve matematiği gelecekte çalışmalarında ve günlük yaşamda nasıl uygulayabileceklerini düşünmelerini sağlamayı amaçlayan uluslararası bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren kutlayarak başarılarının devamını diliyorum. Okulumuzun ve öğrencilerimizin akademik başarıları artarak sürecektir. Okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.