İbrahim ASLAN

İbrahim ASLAN

Vah Adıyamanım vah!..

 


14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ülke depremi unutarak siyasetin gerilimi ile kuşatılırken Adıyaman yine kaybeden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’daki bayram programında birkaç kendini bilmezin galeyana gelmesi veya getirilmesi kentimize mal edilmek istendi.

Kente gelip de mezarlığı ziyaret eden tek Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na burada yapılan terbiyesizlik adına Adıyaman halkı üzgün ve mahcuptur.

Yine önce 2017’de yaşanan depremin mağdurlarını ardından da Sahabelerin bulunduğu alanı ziyaretinde yaşanan üzücü olaylar halkımız adına utanç vericidir.

Buraya kadar yaşananlara kimsenin bir savunması olamaz.

Devamında ise yaşanan gerilim, yaratılmak istenen çatışma ortamı herkes için fırsata dönüştü. Siyasetin harlanan ateşine odun taşımak isteyenler Adıyaman’ı bu oyunlarına alet etmek istediler.

Çünkü Adıyaman hep birilerinin hedefi olmaya müsait gösterildi!

Çünkü Adıyaman her hedef gösterildiğinde sessiz kaldı!

Çünkü Adıyaman, IŞİD ile Menzil ile terör ile kaçakçılık ile anılmak istendi!

Ve ne yazık ki biz Adıyaman olarak her ne kadar huzurun başkentiyiz desek de bu algıları kıramadık, yıkamadık, değiştiremedik!

Bu algılara karşı yeterince mücadele etmedik!

Şimdi de bizim üzerimizden oynanmak istenen oyunun figüranları olmaktan öteye gidemiyoruz!

Adıyaman’da Türkiye siyasetinin belki de en can yakıcı tarihi olaylarına imza atılmak istenirken biz bunları göremiyoruz!

 

Koskoca Cumhurbaşkanı adayı kente geliyor ama kentin eksikleri, kentteki yanlışlar, kentin ihtiyaçları konuşulmuyor, gündem olmuyor, vaatler havada uçmuyor..

Teşkilatlar desen talepleri gündemle getirmek yerine bayrak sökmek, tahrik etmek, galeyana gelmekle meşgul..

Adaylar ortada ok,. Ortada olan ise şimdiden güç zehirlenmesi yaşıyor. 

 

Vah Adıyamanım vah!..




ARŞİV YAZILAR