Kenanoğlu: İktidar tütün üreticilerinin emeğini yok sayıyor

Kenanoğlu: İktidar tütün üreticilerinin emeğini yok sayıyor yeniyolgazetesi.com

Yeşil Sol Parti Adıyaman Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Adıyaman Kav bölgesinde bulunan köylerde yurttaşlarla bir araya geldi.


Bölgenin en büyük geçim kaynağı olan tütün soruna  ilişkin yurttaşlarla görüşerek değerlendirmelerde bulundu. Üreticilerin zorlu şartlar altında tütünü yetiştirdiğini söyleyen Kenanoğlu, tekel firmaları ve uluslararası şirketlerin yanında yer alan iktidarın üreticinin emeğine çökmeye çalıştığını belirterek, "Önümüzde şimdi 14 Mayıs'ta seçim var. Bu seçimde iktidarı göndereceğiz ve gerçek anlamda üreticiyi koruyacak yasaları çıkartacağız" dedi.

Yeşil Sol Parti Adıyaman Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Adıyaman Kav bölgesinde bulunan köylerde yurttaşlarla bir araya geldi. Bölgenin en büyük geçim kaynağı olan tütün ile ilgili sorunlar konuşuldu. Kenanoğlu, burada bir evin bahçesinde ekilen tütünlerin arasında tütünde yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜTÜNÜN SERÜVENİ

"1 yıllık emeğin başlangıç noktasındayız. Burası tütünün ilk  noktası" diyerek sözlerine başlayan Kenanoğlu, tütünün ekim serüvenini şu şekilde anlattı: "Tütün evlerin bahçelerinde ekiliyor. Burada büyüdükten sonra bu da yaklaşık olarak 1 ay kadar oluyor, buradan sökülecekler ve götürülüp tarlaya dikimi yapılacak. Evlerin bahçelerinde de her gün içlerindeki otlar temizleniyor. Evlerin bahçesinde başlayan serüven tarlada tütün olarak ortaya çıkacak."

ÜRETİCİYİ KORUYACAK YASALAR ÇIKARACAĞIZ

Tütün ekiminde üreticilerin büyük emekler verdiğinin altını çizen Kenanoğlu, "Üreticilerin bu emeğine, tekel firmaları ve uluslararası şirketler göz dikmiş durumda. İktidar da onların yanında yer alarak üreticileri zora sokacak, kendi ürünlerini satmalarını zorlaştıracak hatta hapis cezasına varacak şekilde cezalandıran bir yasa çıkardı. Biz mecliste bu yasaya karşı direndik, fakat yine de yasayı çıkardılar. Önümüzde şimdi 14 Mayıs'ta seçim var. Bu seçimde iktidarı göndereceğiz ve gerçek anlamda üreticiyi koruyacak yasaları çıkartacağız" şeklinde konuştu. Haber Merkezi