Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde, dün sabah saat 06.00 sularında bir geri dönüşüm tesisinin açık alanında yangın çıktı. Yangını fark eden çalışanlar, durumu hızla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının fabrika binasına ulaşmasını engelledi. Alanı çevreleyen ekipler, alevlerin çevredeki alanlara yayılmasını da önlemeyi başardı.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına havadan helikopter desteğiyle müdahale etti. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı TOMA aracı da söndürme çalışmalarına katıldı.
Yoğun çabaların ardından yangın, yaklaşık 17 saatlik bir müdahalenin sonucunda kontrol altına alındı. Ancak bölgede duman ve sıcaklığın devam etmesi nedeniyle ekipler, bugün de soğutma çalışmalarını sürdürdü.
Yangın sonrası devam eden soğutma faaliyetleri, drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, ekiplerin yoğun şekilde çalıştığı ve alanın hala risk taşıdığı dikkat çekti.
Aynı geri dönüşüm tesisinin bahçesinde, 4 yıl önce de benzer bir yangın çıktığı öğrenildi. O dönemde de yangının, bahçede biriktirilen atıklardan kaynaklandığı ancak binaya herhangi bir zarar gelmediği belirtilmişti.
Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Yetkililer, olayla ilgili çok yönlü incelemelerini sürdürüyor.
KAYNAK : ALİ ŞANLI