İbrahim ASLAN

İbrahim ASLAN

AK Parti Kongresi ve Düşündürdükleri

 


AK Parti Adıyaman İl Kongresi bu defa da ertelenmezse bu gün 7.Olağan kongresini yapacak. Bilindiği gibi kongre daha önce iki defa ertelendi. Ertelenmeler her ne kadar pandemi gerekçesi ile yapılmış ise de kamuoyunda farklı şekilde algılandı. Tüm ilçelerde kongresini tamamlayan AK Parti bu gün de İl kongresini yaparak kongreler sürecini tamamlamış olacak. Sürecin ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

     AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin kongrede tek aday olacak. AK Parti Genel Merkezi Dağtekin Hoca ile devam kararı alarak teşkilatlarda istikrarı korudu diye düşünüyorum. Hem dünya, hem ülkemiz hem de ilimiz pandemi nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Ekonomik kriz, işsizlik geniş halk kesimlerini ciddi anlamda mutsuz etmiş durumda. Ekonomik daralmanın yanında siyaset de sıkışmış bir durumda. Yeni kurulan ve AK Parti içinden çıkan siyasi partiler var. Yine yerelde de siyaset yeni gelişmelere gebe. AK Parti Kadın Kollarında sancılı ve zorunlu bir değişim yaşandı. AK Parti teşkilatları için bir süredir sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. İşte tam da böylesi ortamın hiç de kongre yapmaya müsait olmadığı bir zamanda AK Parti il teşkilatı kongre yapma kararı verdi. Bu sıkıntılı ve sancılı kongre süreci nasıl olacak diye düşünürken AK Parti stratejik bir karar aldı. İl kongre tertip komitesi kurdu ve başkanlığına Merkez İlçe Başkanı Av.Mustafa Alkayış’ı getirdi. Bu kararın alınmasında birçok nedenin bulunduğunu düşünüyorum. Alkayış, AK Parti içinde aktif politika yapan tecrübeli bir siyasetçi. Onlarca kez miting, kongre, konferans gibi sorumluluk gerektiren birçok etkinliği organize ettiğini biliyoruz. AK Parti teşkilatı, kritik ve sorumluluk gerektiren organizasyonlarda Alkayış’a özellikle görev veriyor. Yanlış bilmiyorsam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimizde yaptığı son iki mitingin de tertip komitesi başkanı yine Alkayış’dı. Yapılan her seçimde partinin mutfağında yer alan Alkayış, 31 Mart seçimlerinden sonra seçim sonuçlarına itirazları bizzat yönetti. Bundan önce yapılan 6.Olağan il kongresinde de tertip heyetinin başında Alkayış vardı.

    Bunları belirtmemin nedenleri var. AK Partinin yerelde birçok tutumunu eleştiriyoruz. Ancak hakkını verelim, partinin her olumsuz durumdan bir şekilde çıkma başarısı gösteren ekibi var. AK Parti hedef odaklı çalışıyor. İstişareler yapılıyor, ekipler kuruluyor ve algı parti lehine dönüştürülüyor. 6.Olağan kongrede Mehmet Erdoğan tertip heyetinin başına Alkayış’ı getirmişti, 7.olağan kongrede de Mehmet Dağtekin,  Alkayış’ı organizasyonun başına getirdi. Bence, Dağtekin müthiş de bir hamle yaptı. İl kongresi gibi yorucu, zahmetli ve tüm kesimler tarafından takip edilen bir etkinliği sağlama aldı. Partinin il ve ilçe teşkilatı olarak bütünlüğünü gösterdi ve teşkilatlarda bunu sağladı. Dağtekin’in oluşturması gereken bir yönetim listesi var. Kongre hazırlıklarını Alkayış’a emanet ederek kendi çalışabileceği listeyi oluşturabilmek için gerekli zamana ve imkana sahip oldu. Zaten siyaset çok insanla yapılan bir faaliyettir. Ne kadar geniş bir ekibe sahipseniz işiniz de o kadar kolay demektir.

   Alkayış’a gelince, bir önceki yazımda sağır kurbağa hikayesinden bahsetmiştim ya. Tam da öyle çalışıyor. Alkayış, kulaklarını tüm dedikodulara tıkamış, hedefine odaklanmış bir şekilde gayret ediyor. Yukarıda saydığım olumsuz koşullarda ve pandemi sürecinde hatasız bir kongrenin icrası için titiz bir çalışma yaptığı, sahada olduğu görülüyor. Vatandaşın burnundan soluduğu, esnafın sıkıntılı olduğu ve siyasete ilginin dibe vurduğu bir zamanda Alkayış, umutları yeniden yeşertti. Adıyaman insanının gündemine kongreyi getirmesini bildi. Şimdi, tüm siyasi çevreler AK Parti il kongresini izliyorlar. Böylece sıkıntı yaşayan, moralsiz ve başka gündemleri konuşan parti, kongre gündemine kenetlendi. İlçe başkanları, il teşkilatı, gençlik kolları, Kadın kolları, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, mahalle başkanları  ile ayrı ayrı toplantılar yapılarak tüm teşkilat kademleri harekete geçirildi. Bu akılcı hamleler AK Partiyi ilimizde derledi, toparladı. Darısı muhalefetin başına. Siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları. Bu nedenle siyasi partilerin güçlü olması demokrasinin güçlü olması demektir. AK Parti kongresinin bu nedenle hayırlı olmasını diliyorum.




ARŞİV YAZILAR