İbrahim ASLAN

İbrahim ASLAN

ALKAYIŞ VE YAKLAŞAN SEÇİMLER

 


Biz gazeteciler keskin bakışlıyızdır, ileriyi görebiliriz. Burnumuz mükemmeldir, en sakin kokuları alabiliriz. Kahin değiliz, gelecekle ilgili öngörülerimiz vardır.  Hayalperest değiliz, olabilecekleri tahmin edebiliriz. Çok şey biliriz, az şey yazarız. Sahip olduğumuz erdem ve ahlak kalemimize yön verir. Sorumluluk, ulvi duygumuzdur. 

Dünyada  yaşıyoruz. Bir ülkemiz , Adıyaman diye bir memleketimiz var. Yüzyılın depremini yaşadık. Çok acı hikayelerimiz var. Sarılmayı bekleyen derin yaralarımız var, başı okşanmayı bekleyen yetimlerimiz var. Çadırlarda yaşamaktan bıktık. Evlerimize hasretimiz var.  Hemşerilerimizin  iyiliği ve güzelliği için bizim de düşlerimiz var.  

                  14 Mayıs 2023 günü seçimlere gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi seçeceğiz. Bu konularla ilgi elbette mesleğimizin gereğini yapacak, yorumlarda bulunacağız. Niyetimiz kimseyi bir yerlere kaldırmak veya bir yerlerden indirmek değil. Zaten kimse, kimseyi bir yere kaldıramaz ve bir yerden indiremez. İnsanların kendileri  bir yerlere çıkar veya kendileri bir yerlerden iner. Çevreleri ve dostları  ancak onlara yardımcı olabilir. Lazım olan cevher aktörlerin kendi özlerindedir. 

             Üyelerini seçeceğimiz  TBMM aslında bir yasama organıdır. Olması gereken de budur. Ancak ülkemizde fiili durum böyle değil.  Seçilen milletvekilleri, bürokratların atanmasında,  hizmetlisine kadar bütün kamu çalışanlarının işe alınmasında  etkilidirler. Kamu yatırımlarının planlanmasında ve illere yönlendirilmesinde söz sahibidirler.  Adıyaman Ankara bürokrasisi fakiridir, yatırım yoksuludur. Hele bu depremden sonra yoğun bakıma, acil entübasyona ihtiyacı vardır.  Bütün bu sıkıntılardan kurtulmak için TBMM’de sorumluluk sahibi , çalışkan, yüksek özgüvene  sahip cesur yüreklere ihtiyaç var. 

  İlimizi yönetmeye talip siyasilerden bazılarında bu cevheri görüyorum. Daha önceki yıllarda da hal ve gidişatını yazdığım Av. Mustafa Alkayış hakkında yeniden bir değerlendirme yapma  zamanı geldi sanırım. Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığını uzun süredir başarı ile yürüten Alkayış, milletvekili adayı olmak için istifa etmiş. Duyunca çok sevindim. Kendisini iyi tanırım. Akıllı, bilgili, birikimli, tecrübeli, cesur, ahlaklı biri. Topluma  çok emek vermiş, deyim yerindeyse saçını değirmende değil siyasette ağartmış genç bir aktör . Bu özelliklere sahip birini bulmak gerçekten zordur.  Kendisini ilk keşfedenlerden biri olmaktan gurur duyarım. Önceki yazılarımda görüleceği üzere kendisinde  keşfettiğim meziyetleri sayesinde salık verdiğim hususlara uydu, çok dikkatli oldu. Parti içinde herkesi dikkate aldı, hizipçiliğe meydan vermedi. Bir kişiye yakın, başka bir kişiye mesafeli olmadı. Herkese yakın alabildi . Bu yüzden bütün partililerinin gönlüne girebildi. Memlekette her kesimi kucaklayabildi. Ak Partili olmayanlar bile ona rahatlıkla kavuşabildi. Onlara zaman ayırabildi. Dertleri ile ilgilendi. Gönüllere girebildi. Öncekilere haksızlık yapmam istemem ama bu güne kadar gördüğüm en başarılı siyasilerdedir. Gençlerle diyaloğu en başarılı olduğu alanlardandır. Çok erken yaşlarda siyasete girmesi genç yaşta kendini deneyimli bir siyasetçi yaptı. İyi bir hukukçudur. Zihin koordinatları mükemmeldir. Dürüst bir insandır. Dinine zikke geçmez.  Alkayış, zeki bir insandır. Siyaseti çok iyi biliyor.  Kendisi ile özel konuşmalarımda onun Sayın Cumhurbaşkanına ne kadar bağlı  olduğunu gördüm. Sonsuz bir sadakati var.  Bu da beni sevindirdi. Siyasette başarılı olmanın ön koşullarından biridir, bu. Sabırlı olmak, sebat etmek,  tez canlı olmamak siyasetin olmazsa olmazlarıdır. Siyasette merdivenleri çıkarken üstten elinden tutan olmazsa basamaklar ağırlığını taşıyamaz ve düşersin.  

      Alkayış, vizyon  sahibi bir insandır.  Adıyaman’nın bu perişan haline bir projeksiyon yapmıştır, diye ümit ediyorum. Adıyaman yıkılmıştır , nasıl yapılacak? Dağılmıştır. Ne zaman  toparlanacak ?  Umutları sönmüştür. Ne ara yeşerecek. Sahipsizdir. Kim sahip çıkacak ? Bütün bu sorulara cevabı yeni seçilecek milletvekilleri  verecek.  Bu sorulara cevap verecek kapasite ve iradeye sahip kişiler seçmeliyiz. Alkayış bunlardan biridir diye düşünüyorum.

  Ak Partide çok sayıda aday adayı var.  Teşkilatlarda görevli bir çok kişi de istifa etmiş.  Durumlarını bilmiyorum . Tanıdığım Alkayış, bir hukukçudur. Parti disiplinini bilir ve ona bağlılığı konusunda şüphe yoktur. . Kendi kafasından istifa etmez, diye değerlendiriyorum. Parti bu cevheri keşfetmiş diye ümitleniyorum. Adıyaman’ın Alkayış’a  ihtiyacı var. Bu kara günde ufkumuzu aydınlatacak bir ışığa ihtiyacımız var.

Yeni seçilecek vekillerin işi hiç kolay değil. Sakinleri ülkenin dört bir yanına dağılmış evsiz barksız insanları bir çatı altında toplayabilecek, enkaz bir şehri yeniden ayağa kaldırabilecek, bu şehri küllerinden yeniden yapabilecek irade ve azme sahip yüreklere ihtiyaç var. Ankara’ da  derdimizi anlatacak, haklarımızı alabilecek , sesimizi duyuracak cesur yüreklere ihtiyacımız var. Bu yürek Mustafa Alkayış’ta vardır. Ben buna tanığım.




ARŞİV YAZILAR